KERRY HOTEL

Dette hotellet var helt nydelig å bo på, og servicen der var helt fantastisk. Rommet jeg skulle bo på var ikke klart da de andre fikk rommet sitt, og de booket derfor om rom til et med havutsikt. Det kan man si er en veldig god start på ferien. På kveldingen var belysningen fra sengen så vakker, alt var mørkt men byen lyste opp. En slik utsikt kan jeg stirre på lenge, kanskje ikke i en evighet, men lenge nok til at jeg skjønner hvor blessed jeg er før jeg går ut av hotellrommet. Det er mye jeg savner fra den turen, men hotellet tar førsteplassen. Dette er et slikt hotell jeg bare har drømt om å bo på, men aldri tatt meg råd til før jeg rett og slett bare gjorde det denne gangen. Jeg angrer ikke et sekund, for dette bidro til mye av opplevelsen min på turen. Nå er ikke jeg en reiseblogger, men om du ønsker et luksuriøst opphold hvis du vurderer en reise til Hong Kong, så er dette absolutt en anbefaling.

SVART & HVITT

Ettersom dagene gikk så fort der nede, var det ikke før en av de siste dagene vi forstod at vi måtte inn til sentrum av Hong Kong før det var for sent. Vi hadde vært der et par ganger allerede, men på kveldstid. Og som alle vet, så er det noe helt annet å se ting på dagen enn hva det er på kvelden. Selv om vi var i Hong Kong, bodde vi på området som heter Kowloon. Så vi slapp å oppleve så mye av demonstrantene, heldigvis. Det tror jeg roet hjertene til foreldrene mine spesielt, med tanke på at de er veldig overbeskyttende – som jeg aldri skal ta forgitt. For å komme oss til sentrum, måtte vi ta taxi over en bro så var egentlig sentrum rundt deg allerede. Vi gikk av ved et shoppingområdet, og fulgte kartet på telefonen frem til vi kom fram til en kamerabutikk. Vi begge trengte påfyll av ruller til hvert vårt analoge kamera, og det var en egen opplevelse å kjøpe det i den lille og trange butikken. De forstår ikke så mye, men portra400 pakken ble med meg hjem. Den dagen vi bestemte oss for å dra til sentrum, må nok ha vært en av de varmeste dagene mens jeg var der. Så fort muligheten til å gå inn i en butikk var det, grep jeg den for å kjøle meg ned litt. Varmen klarer jeg helt fint, ettersom jeg nesten har vokst opp i Tyrkia og Spania, men det er mer svetten som irriterer meg.

Et av ønskene jeg hadde før jeg dro til Hong Kong var å gå igjennom Kowloon parken, for den leste jeg litt om på nettet og den virket bare så avslappende. Det hadde jeg helt rett i også, for å vandre rundt i den gigantiske parken ga meg en ro i sjelden. Jeg så ting jeg ikke har sett før, annet enn på filmer. Så jeg lot det synke inn litt før vi gikk ut derfra for å komme oss tilbake til hotellet. Jeg vet ikke helt med dere, men jeg føler at jeg opplever så mye mer på turer når jeg bare vandrer rundt fremfor å hele tiden ha en plan. Det elsker jeg.

Noen kaller det glød, jeg kaller det svette.

FIRST DAY IN HONG KONG

Å reise 12 timer for å treffe kjæresten sin, det er spesielt. Rart også, for vi har ikke vært så lenge fra hverandre før. Samtidig var det fantastisk godt å se han igjen, og tenke at vi er halvveis allerede. Vi har nesten klart det nå. En av grunnene til at jeg var så mye på reiser og alltid hadde noe å gjøre, var for å ikke fokusere på at han hadde dratt. Jeg var kjemperedd for å bli deprimert for å være helt ærlig med dere, men alt jeg drev med den første perioden fungerte dritbra. Nå derimot kjenner jeg mye mer på det. Spesielt fordi uken i Hong Kong gikk alt for fort, tiden bare fløy og før vi visste ordet av det skulle jeg si farvel til han igjen. Det var ikke like tøft som første gangen, men annerledes tøft. Jeg følte meg ganske tom, for nå var det tilbake til avstanden igjen som jeg ikke er noe fan av. Jeg tror bare de som har vært i et avstandsforhold kan forstå, for det er virkelig en merkelig periode. Men jeg har han hjemme til jul, og det er ingenting jeg gleder meg mer til enn det. Fineste julegaven jeg kan få.

Det var varmt, fuktig og vått i Hong Kong – og jeg har litt bilder å vise dere fra den turen selvfølgelig. Det er noen fra kameraet, og noen bilder fra analog kameraet mitt som var med meg på turen. Jeg må bare skyte opp de siste bildene så kan jeg fremkalle det (!!!). Gleder meg SÅ mye til det.