SVALBARD DAY ONE

EVAKUERING

Første dagen vi kom til Svalbard med familien til Kristoffer, gikk det ikke lange tiden før vi måtte evakuere fra hotellet vårt Coal Miners Cabin. Vi ble kjørt med buss til hotellet for å legge fra oss kofferter, og så gikk vi ned til sentrum for å ta oss en matbit. På veien tilbake til hotellet, ble plutselig Margareth (moren til Kristoffer) ringt av Elena (søsteren til Kristoffer), som hadde gått litt i forveien og fikk noen på døren som fortalte at vi ble evakuert om 1 time. Så vi alle måtte tilbake til hotellet for å gjøre oss klare til å bli hentet av buss. Du kan tenke deg stressnivået til 10 personer når vi hører at vi skal bli evakuert pga rasfare. Det var litt spenning i det hele også, og enda bedre ble det når vi ble kjørt til et rålekkert hotell som heter Funken Lodge, som vi skulle bo på resten av oppholdet vårt.


Dette er Elena, en av søstrene til Kristoffer.

Dette er Vidar, kjæresten til Margareth.
BARENTSZ HUS

Etter at vi fikk pakket ut og hvilt litt etter evakueringen, ventet vi på å bli hentet av en buss som skulle kjøre oss til Camp Barentsz. Denne trehytten er en kopi av den kjente hytten Willem Barentsz overvintret i langt tilbake i tid, som er en historie man burde få med seg her på Svalbard. Verten sørget for underholdning av fortellinger hele kvelden, mens vi fikk servert hjemmelaget reinsdyrsodd og noe godt å drikke på. Det var kjempegodt, og enda bedre ble det med desserten som bestod av en god sjokoladekake. Dette er visst et skikkelig Svalbardmåltid. Mens vi spiste, fikk vi lært mer om isbjørner – og det var ganske kjekt! Det avsluttet med en liten quiz, før vi ble kjørt tilbake til hotellet og fikk oss en god natts søvn.

IT´S ALL ABOUT THE CLASSICSSkjorte fra GANT

Man skulle tro det er lett å finne en fin og oversized skjorte, men jeg har selv vært på en lang jakt etter dette. Jeg fant ikke min første før jeg tok turen innom Zara butikken i fjor sommer. Den falt ned på en kleshenger rett foran øynene mine i det en kunde gikk forbi meg, og så snill som jeg var tenkte jeg bare å henge den opp igjen. Men så langt kom jeg aldri, for den ga jeg ikke slipp på før jeg leverte den til en ansatt i kassen. Grunnen til at jeg elsker skjorter som er i en oversized look er fordi du kan leke deg mer med passformen. Alt fra å ha den åpen, lukket med en ende ned i buksen, rulle opp ermene, knyte den rundt livet, stappe hele skjorten i buksen – det finnes så mye man kan gjøre med en så enkel overdel. En hvit skjorte er alt annet enn kjedelig. Er du noen gang i en kleskrise, og bare vil ha en avslappet look? Gå for et klassisk plagg som en hvit t-skjorte eller en enkel oversized skjorte. Dette er rålekkert til både tettsittende jeans, og boyfriend jeans som er min favoritt.


READY TO GO PÅ 1,2,3!

Sleng på deg en klassisk t-skjorte under den hvite skjorten som er oversized, ta på deg dine favoritt jeans og finn frem komfortable sneakers – og du er klar til å gå. Ønsker du å gå for en mer pyntet look, er svarte boots oppskriften.

EVENT @HERMINEHOLD

INVITERT

Jeg dro på et event i Oslo, sammen med Emilia – og før jeg sier noe mer må jeg bare fortelle dere hvor DEILIG det er å ha en venn som er influenser. Hun var det ikke i begynnelsen av vennskapet vårt, men etterhvert så ble hun mer og mer interessert i dette slik at hun en dag bestemte seg for å steppe up gamet. Lille meg er veldig glad for dette, for endelig har jeg noen å dra på slike eventer med. Jeg har alltid misunnet andre som som har sin gjeng, hvis dere forstår? Jeg har ofte vært den jenta som drar på ting alene, og bare det i seg selv har vært skummelt siden du ikke vet hva du kan forvente. Så å ha en god venn på siden din, det gjør noe med meg. Før stod jeg over alle eventer og invitasjoner, men nå – jeg har blitt så rutta på dette nå, hvertfall i forhold til hvordan det var før. Hver gang jeg ser det står invitasjon i innboksen på mailen min, blir jeg alltid så glad og sjekker kalenderen min fort som fy. Men jeg har en tendens til å ha veldig uflaks på datoene events er i Oslo, så akkurat det suger. Heldigvis vil det endre seg når jeg flytter til Oslo som jeg har planer om. Det gleder jeg meg til.

På Hermine Hold eventet var det stort sett mingling, ingen store greier – og det liker jeg. Det var fingermat, og en vanvittig god juice (?) som var grønn. Det var liksom ingen som helt forstod hva det var, annet enn at den skulle være sunn. Så for meg som ikke er så glad i slike sunne drinker, ble da meget fornøyd med at jeg likte det så godt at jeg forsynte meg flere ganger. Tenk å være så flink på juice hjemme. Å stå opp på morgenen, blande ingredienser til en god og næringsrik smoothie eller juice, og så begynne dagen. Jeg vil så gjerne være den personen kjenner jeg, haha. Men kanskje det forandrer seg når jeg flytter ut i min egen leilighet, det håper jeg virkelig.

Jeg vil også bruke anledningen til å si god påske til dere alle <3
SE SÅ GOD DEN SER UT! Jeg må seriøst finne ut hva oppskriften på denne er.Mål for 2019: Dra opp til Ekeberg flere ganger. Det er så pent og beroligende her oppe.

LAST WEEK

MANDAG
Etter en girls night out i Fredrikstad ble mandagen en ekstra søndag for meg, og det trengtes. Ingenting slår kveldene sammen med jentene mine, de er gullverdt.

TIRSDAG
Alenetid. Endelig hadde jeg en dag hvor jeg bare lot kroppen hvile, og samle nye krefter. Jeg kan få så overtenning noen dager, og på de dagene blir kreftene bare sugd ut av meg. Derfor er en dusj, ansiktspleie og serier alt jeg trenger for å samle nye krefter.

ONSDAG
Uker der jeg har mye fri, sørger jeg for å ha en hviledag samtidig som at jeg får tid til å trene. Jeg trente armer som jeg HATER, siden favoritten er ben, mage og rumpe. Basically alt annet enn armer, men rygg er jeg også ganske dårlig på. Heldigvis begynner jeg å bli flinkere på øvelser til overkroppen, og det begynner å merkes fordi jeg klarer mer vekter enn før

TORSDAG
Jeg og Emilia dro til Oslo tidlig på morgenen for å rekke et event med Hermine Hold, som var på Ekeberg Restauranten. Det var en så god start på dagen, og jeg følte meg skikkelig bra på eventet. Noen ganger blir jeg ganske stresset på eventer og vil helst dra derfra, men dette var avslappende og koselig. Vi dro innom et PR byrå senere på dagen for å catche up litt og gjøre den lette jobben våres enda lettere rett og slett.

FREDAG
Dagen min startet med å ta med Kristoffer på et PR Byrå, for å sjekke ut litt vinterklær som kunne være kjekt å ha med til Svalbard. Han har aldri vært med meg på slike besøk før, så det var veldig gøy å la han se hvordan dette fungerer. Da vi var ferdige der, dro jeg til Skøyen og var invitert på et lite men koselig event med Janka Polliani og Dermalogica. Jeg fikk en rask hud analyse og det overrasket meg egentlig litt at jeg ikke hadde noe særlig skader på huden. Jeg fikk bekreftet at jeg er sensitiv i kinnene og på nesen min (jeg er kronisk rød der), og bør være flink til å bruke sensitiv krem akkurat der. Og noe jeg forventet å høre fra spesialisten; jeg trenger å gi huden min mer fukt.

LØRDAG
Jeg dro hjem til Moss, for å ha litt tid med familien min her og slappe av etter noen morsomme dager i Oslo. Kvelden før var jeg bedt på en vinkveld hos kusinen min Malin, som bor i Oslo. Jeg dro innom Vinmonopolet og kjøpte min første vin uten noe som helst hjelp – og det viste seg at jeg nailet det ganske bra. Det var utrolig koselig å se henne igjen, for vi har alltid så mye gøy å snakke om. Vi avsluttet kvelden med noen tomme vinflasker og High School Musical karaoke på full guffe. Jeg elsker å ha noen som kan alle sangene, akkurat sånn som meg.

SØNDAG
Morgenen startet veldig tidlig med en treningsøkt og en god lunsj, før jeg måtte fikse meg og gjøre meg klar til en shoot i Fredrikstad med Emilia og hennes kjæreste Ryan. Jeg ville nemlig være litt kreativ for en kunde jeg er suuuperfornøyd med, og prøvde derfor å gjøre noe litt annerledes enn hva jeg stort sett gjør. Resultatet vil bli publisert på Instagram denne uken, og jeg er så spent på resultatet.

SUNNY MONDAY

Det er så godt å våkne opp til sol, så godt at jeg ikke får sagt det nok. Denne mandagen skal jeg kun slappe av, og lage middag som jeg kaller for restemiddag. Det går ut på å lage mat av rester du har hjemme, fremfor å alltid kjøpe så mye nytt i matbutikken når man faktisk har en del mat hjemme. Jeg selv har tatt meg i å kjøpe annen mat kun fordi det frister mer enn det jeg har hjemme, og det har derfor resultert til store mengder med matsvinn. Det er jeg IKKE fornøyd over å ta en del av, og den siste måneden har jeg vært så mye flinkere til å være kreativ med mat jeg har hjemme. Så smaker heller en ordentlig middag myyye bedre når jeg først handler <3 Jeg har allerede blitt kalt rar for å spise denne middagen, men dette er faktisk noe jeg ble vokst opp med hjemme. Jeg gikk aldri i barnehagen, siden mamma fikk ødelagt ryggen sin i en veldig ung alder. Det gjorde at hun alltid var hjemme, og da så ingen poenget i hvorfor jeg måtte gå i barnehage. Men det stoppet ikke meg fra å gå over gaten til barnehagen og leke med barna da de først var ute. Så ofte da jeg og mamma ventet på at storesøsteren min skulle komme hjem fra skolen, og pappa var på vei hjem fra jobb, begynte vi å lage middag. Den middagen bestod av kokte poteter, fiskepinner og rømme dipp med det holiday pulveret mange bruker til potetgull. Jeg skjønner at det kanskje høres litt rart ut, men det er SÅ godt, overraskende godt. Jeg kjenner at jeg gleder meg til å lage dette i dag, haha.

Jeg kjøpte meg denne jakken fra Zara for noen måneder siden, fordi jeg trengte noe mer enkelt enn alle jakkene jeg har i klesskapet mitt nå. Hva synes dere?