MAT: JEG TIPSER

Det er mye som foregår hjemme her om dagen, med meg og resten av familien. Jeg har vært på farten nesten hele tiden, og senest i går ble min avslappende dag brått snudd på hodet da vi skulle få den nye sofaen i kjelleren. Vi måtte bære gamle stoler opp, bære nye møbler ned og stå i kanskje 30 minutter å ikke skjønne hvordan den monsterdelen skulle komme seg rundt hjørnet før det umulige gikk. Jeg vet enda ikke hvordan den store delen kom seg igjennom, men nå sitter vi med en ny sofa i kjelleren som er så fin! Vi har også hatt gamle tepper i kjelleren, spesielt et av de som er røde med masse mønster på. Det har vært her i 20 år, og ble i dag etter jobben byttet ut med noen nye jeg og pappa valgte ut. Så resten av gjengen har enda ikke sett hvordan det ser ut, og det skal derfor bli gøy å se reaksjonen.

Jeg rakk ikke mer enn å ta bilder av det jeg skulle blogge om i går, før jeg aldri kom lenger. Derfor tenkte jeg å blogge om dette nå, som jeg endelig har fått satt meg ned. Som alle mine nære vet, er jeg kjempeglad i middager uansett hvilken tid på døgnet det er. Jeg har en favorittrett som nemlig passer til frokost, lunsj, middag og kveldsmat (synes jeg da). Dette er en matrett mamma pleide å lage til meg da jeg var liten, og som jeg selv begynte å lage etterhvert da jeg ble stor nok. Så denne retten har jeg elsket hele livet mitt, og tenk at noe så enkelt kan være så elskverdig. Retten jeg snakker om er ingenting annet enn pasta med fløte og kikkomansaus. Det er god mat som er laget på 10 minutter, eller mindre!

How to: Du koker opp pastaen, siler ut vannet og heller pastaen tilbake, deretter tilsetter du 2 dl matfløte før du blander det ut med kikkomansaus til du har fått smaken du ønsker. La det koke opp til fløten blir tykk mens du rører underveis, så krydrer du til med pepper og eventuelt chilipowder hvis du liker litt krydret mat. Et lite tips hvis du elsker grønnsaker som meg, så er det innmari godt med brokkoli, blomkål og gulrøtter i denne retten. Raskt og enkelt, I love it!Har du noen favorittretter du vil anbefale som er enkle å lage?

NEW FAVORITES FROM MAC

I disse juletidene som er så er det fryktelig vanskelig å finne tid til å blogge. Hvertfall for meg. Det blir derfor litt ubalansert blogging denne perioden, for jeg vet virkelig ikke når jeg har tid til å sette meg ned med pcen når det er så mye annet som foregår. Jeg kan jo ikke gå glipp av det! Men nå som jeg sitter med nydusjet hår, kan jeg blogge litt i mellomtiden til det blir ledig på badet. Mormor, eller mommo som vi kaller hun kommer til oss på julemiddag i dag. Det ser jeg veldig frem til! Vi skal kose oss med julemat, og deretter masse godt. Men jeg får ikke all verdens med tid siden jeg skal videre til Ida på vors der med flere. Det er nemlig dagen hvor alle skal ut, så da må nesten vi sjekke ut det. Jeg sitter i en liten krise nå, og det er selvfølgelig hva jeg skal ha på meg. Det står mellom skjørt og kjole, basic eller crazy. Kan ikke være en discokule alene heller, så jeg får nesten vente å se hva de andre skal ha på hahaha.

Jeg er veldig på farta nå, så jeg har ikke rukket å ta noen særlige bilder. Men kom på noe jeg hadde veldig lyst til å vise dere. Nemlig en av gavene mine fra julaften, som er fra bestevenninnen min Ida. Vi sendte begge hverandre en liste på ting som vi ønsket oss, og jeg er heeeeelt forelska i hva jeg fikk. Jeg fikk lipgloss og leppestifter fra MAC. Og jeg må bare fortelle dere at disse fargene er SÅ mye finere i virkeligheten enn på Kicks sin side. Jeg er forelska i begge fargene. Kinda Sexy er en litt lysere og mykere versjon av min favoritt Velvet Teddy. Jeg er snart tom for den sistnevnte og derfor perfekt med en ny farge! Til å like lyse brune toner, falt jeg veldig hardt for Verve som er ganske mørk. Jeg har ikke fått testet den ut på leppene enda, men den tror jeg kommer til å bli brukt mye. Den siste jeg må rose er lipglossen Cremesheen Deelight. Denne har jeg kjøpt sikkert 3-4 ganger, og den blir fort brukt opp siden det er min store favoritt. Den er veldig nude, men har en veldig pen brunfarge i seg. Den er verken for tykk eller seig på leppene, helt perfekt faktisk.

Likte du fargene?

MERRY CHRISTMAS

Selvom det er julaften og den kanskje skal tilbringes med dine nærmeste, måtte jeg bare ta opp pcen min for å stikke en tur innom bloggen. Klokken er ikke 17:00 engang, men jeg og familien min har fått gjort mye allerede. Morgenen min startet med at jeg våknet til julesanger som mamma hadde satt på i stuen, det var faktisk en herlig måte å våkne opp på. Deretter var det god frokost og julestemning som stod for turen. Etter dette, planla jeg å egentlig lage hjemmelaget sjokolademousse men dessverre hadde pappa klart å handle inn feil ingredienser. Siden butikkene enda var åpne, dro vi innom butikken for å kjøpe de riktige ingrediensene og ta en liten tur innom kirkegården for å pynte gravsteinen til min kjære farmor og farfar. Det er 2 år siden farfar gikk bort, og farmoren min gikk bort for bare noen måneder siden. Det er uvirkelig å tenke på at julen aldri blir den samme igjen, men det har likevel knyttet familien våres enda nærmere. Vi savner dem veldig mye og savnet er ekstra stort i dag. Men vi har fremdeles en flott dag å se frem til. Jeg fikk laget min hjemmelagde sjokolademousse som jeg ikke har laget på et halvt år, men den ble helt perfekt så jeg gleder meg til å la de andre smake etter middagen. Jeg har fått høre at å spise kalkun på julaften er unormalt, og at det er noe man spiser på nyttårsaften. Men Pedersen familien vår, spiser kalkun fra og med i dag, og helt frem til nyttårsaften. Det er så farlig godt, og jeg gleder meg kjempemye til å smake på julematen igjen.

Som tradisjoner i denne familien, får vi ikke lov til å åpne noen pakker før alle har spist seg gode og mette. Det kribler derfor mye etter å få åpne pakkene, og i tillegg se reaksjonen til de andre når de ser hva de har fått. Jeg tror jeg aldri har truffet så midt i blinken på julegaver som det jeg har gjort i år. Men kjære lesere, nå skal jeg logge meg ut av sosiale medier og feire julaften med familien min.

Jeg ønsker dere alle sammen en riktig god jul!


IT’S TIME

I går da jeg dro hjem fra jobb, gledet jeg meg bare til å kunne legge fra meg alt ting på gulvet og bare legge meg ned i sengen. Det var så godt å tenke på at jeg endelig har litt ferie nå som det er jul. Jeg er kjempeglad for at stresset ikke tok meg i år, men det var ganske nære på… Etter jeg hadde lagt meg under dynen i går kveld, uansett hvor mye jeg tenkte på at nå må jeg på do, nå er jeg sulten, nå er jeg tørst, klarte jeg ikke å reise meg opp. Jeg ville bare ligge i sengen resten av kvelden og se på julefilmer, for jeg har en del å ta igjen. Det er nøyaktig det som står på timeplanen min i dag òg. Slappe av, spise mye godt, ligge i sengen og se på julefilmer. Jeg prøver så godt jeg kan for å få litt julestemning nå at jeg nesten tvinger meg selv desperat til å se julefilmer i hytt og pine. Jeg tror en av grunnene til at det ikke føles helt som om det er jul enda er fordi vi ikke har satt opp noe juletre. Vi, eller pappa, har holdt på å legge nye trapper i 3.etasje som gjør at det har blitt litt forsinkelser med juletreet i år. Men pappa er heldigvis ferdig med trappene, og i kveld er det endelig på tide å sette opp juletreet og pynte det. Jeg gikk litt bananas på Europris i juleavdelingen der og tok med meg mange kuler, så det skal bli spennende å se hvordan det vil bli seende ut i år. Kribler spesielt mye i magen av å få lagt alle julegavene under treet. Men nå skal jeg se litt julefilmer og finne noe å knaske på, ha en riktig god lille julaften
Hva er planene dine for i dag?

MESSY BUN AT WORK

Nok en dag er oversått på Urban og jeg kjenner det kribler i magen av at det snart er litt juleferie for meg også. Jeg vet ikke hva jeg somlet med i morges, men jeg glemte å bytte til jeans og ta ut soveflettene mine, før jeg brått måtte dra ned til byen. Så ugredd hår ble med en gang til en messy bun på jobb i dag gitt. Disse dagene går som det suser, og spesielt denne dagen her. Det har gått så fort at jeg så vidt husker hva jeg har drevet med på jobben. Men mye å gjøre har det vært, vi har vært tre ansatte på jobb og til vanlig er vi kun èn på jobb, så det sier litt. Det er alltid hyggelig å være flere på jobb, man har noen å snakke med, hjelper hverandre og tiden går automatisk mye fortere da. Selvom vi hadde mye å gjøre, så var det enda godt vi alle fikk tatt oss en pause på 2 minutter for å nyte en god iskaffe fra Norli. Jeg beklager for at jeg nevner den iskaffen så ofte, men den er så god som jeg skal ha det til, jeg lover. Etter jeg kom hjem fra jobben, gikk jeg opp på rommet for å pakke inn i de to siste julegavene og nå kan jeg endelig si at jeg er finito!! Aldri vært så treig med julegaver før, men heldigvis er alt i boks. Eneste som gjenstår nå er å ta den siste vakten på Urban i morgen, så kan jeg også ta meg en liten juleferie før det er på’n igjen. Helt vannvittig at det snart er julaften, igjen. Dessverre ingen julestemning uten snø, men vi får bare gjøre det beste ut av det. Mer får man ikke gjort!

Nok en gang lite tid til å få tatt bilder hjemme, og derfor ble kameraet med meg på jobb igjen:

En av mine flotte kollegaer, Andina!!

Har du julestemning & hvordan har dagene dine vært i det siste?

MERRY CHRISTMAS WITH DANIEL WELLINGTON

// I samarbeid med DanielWellington.

Det er nå 4 dager igjen til den store dagen, nemlig julaften. Jeg som jobber i klesbutikk har ofte opplevd de som dukker opp helt i siste liten for å få tak i de siste julegavene. Men det er ikke alltid like lett å finne gaver til dine nærmeste. Ofte sier de “jeg har alt jeg trenger” eller “jeg vet ikke”. Man får virkelig ikke alltid noen tips, og da får man ta saken i egne hender. For 2 år siden, på julaften kjøpte jeg klokke i julegave til noen av mine nærmeste og de fikk seg en fin overraskelse. Selvom de ikke sa de trengte eller ønsket seg en klokke, var det midt i blinken. Så til de som har alt, er ett godt tips å kjøpe noe pent de kan ha rundt håndleddet. Daniel Wellington har ett veldig rent design på sine klokker som faller i smak hos de fleste. Jeg er en stor elsker av disse klokkene og har selv sikret meg mine favoritter hos dem denne julen. Jeg falt for modellene Dapper, som er en av deres nyeste klokker og Classy Sheffield i den minste modellen. Jeg vet ikke hva det er, men jeg har fått en smak for bittesmå klokker på håndleddet. Men selvom det var disse klokkene jeg falt for, må jeg skryte for den nydelige gaveinnpakningen klokkene kom i. Det er nesten en gave i seg selv. De har i tillegg fått ett nytt design på eskene klokkene kommer i, mer cleant og classy.

Dessverre måtte dere ha bestilt senest i går for å motta klokken før 24.desember, men hvis det er en liten trøst så kan dere bruke rabattkoden min “MADDE” for å få 15% rabatt på alt fra hjemmesiden til Daniel Wellington frem til 15.januar. Så synes du dette er den perfekte julegaven til han eller henne, så er det verdt ventetiden. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves right?


Dapper Bristol klokken finner du her & Classy Sheffield klokken finner du her.

Likte du klokkene?

THE PERFECT BLACK SNEAKERS

I disse dagene som det nærmer seg julaften, føles det ut som om jeg aldri blir helt ferdig med julegavene. Senest i går var jeg og handlet julegaver i Sverige med Ida og Linda. Jeg manglet noen småting som jeg bare var nødt til å fikse der, så tanken på at jeg er veldig nære på å ha alt i boks nå er superdeilig. Noe jeg bare er ekstra fornøyd med er å endeig vite at godteskålen min er stappfull av mye godteri, og ikke minst skuffen min med potetgull. Da jeg kom hjem etter Sverige turen, satt jeg nede i kjelleren med søsteren min til sent på kvelden og pakket inn flere gaver. Nå har jeg og søsteren min fyllt opp hele stuebordet vårt med pakker som bare ligger der og frister alle som går forbi. Jeg elsker å gjøre folk nysgjerrig og vil alltid sette gavene foran ansiktene deres, så de bare lurer mer og mer. Dessverre har det slått tilbake litt, og jeg kjenner på pakker og rister litt på dem for å se om jeg skjønner hva det er inni.

I dag skulle jeg stenge på Urban sammen med en kollega av meg, men siden det var stille nok til å kun være èn på jobb ble jeg hjemme. Så selvom det ikke ble jobb på meg, ble det litt julehandel med mamma og pappa. Derfor har jeg vært i full fart i dag og ikke rukket å ta så mange bilder på farten. Men heldigvis hadde jeg noen andre godbiter å by dere på i dag. Hvis det er èn ting alle jenter bør ha, så er det de perfekte sorte. Da snakker jeg som sneakers. Jeg har ENDELIG funnet de svarte Adidas skoene jeg har lett etter i nærmere 2 år nå. Jeg har dem i grå og har vært så fornøyd med de skoene at de har blitt litt for mye brukt til å kunne brukes så mye nå… Derfor smilte jeg av lykke da jeg endelig fikk tak i de svarte. De er virkelig noen gode sko å gå i, så er de dritfine i tillegg. De er litt store i størrelsen, i forhold til hva de var for noen år siden. Derfor har jeg nå de svarte parene i 36,5 og de grå i 37,5.

Disse skoene er faktisk på salg og du kan nå få de litt billigere her. (Sponset)

Hva synes du om skoene?

ON REPEAT

Disse dagene går nesten i surr for meg om dagen. Julestresset har virkelig truffet meg hardt i år, og med stress på skuldrene har det vært litt vanskelig å kombinere stress og 2 jobber samtidig. Det har vært mye å gjøre på jobb, forberedelser og rett og slett gi 100% av seg selv på jobb nå i desember. Det er nesten så man må skru på turboknappen for ellers klarer man ikke å håndtere alle kundene samtidig og hjelpe dem så godt man bare kan. Man blir derfor veldig sliten etter en jobbdag og legger seg faktisk rett ned på sofaen da man kommer hjem og blir liggende der for å varme opp til nok en jobbdag. Etter gårsdagens åpning som gikk i fyr og flammer (ikke bokstaveligtalt), men tiden gikk nesten for fort. Brått stod jeg med klær i hendene bak kassen og så at jeg sluttet for 5 minutter siden. Jeg var så in the game, at det nesten var kjipt å legge fra seg klærne. Men jeg kunne heldigvis glede meg litt, for jeg skulle nemlig på posten og så ut å handle enda flere julegaver med bestevenninnen min Ida. Endte opp med at jeg kjøpte meg et par kosesokker og en billig partykjole som jeg muligens bruker på nyttårsaften. Så det ble mer enn bare julegaveshopping, men også mye kos. Vi passet på å få i oss litt mat, og et kakestykket før vi startet shoppingen. Kvelden avsluttet med at vi satt inne på McDonalds og skulle gå til bilen våres da jeg sa “Ida?… Stengte ikke den andre siden av Mosseporten 21:00?”. Eneste jeg hørte Ida sa var “NEI?!?!”. Bommen var stengt, og der stod vi uten å skjønne hvordan tiden kunne løpt fra oss. Ida skjønte ikke hvordan vi skulle komme oss ut, mens jeg bare måtte se om det var noen andre utveier. Vi kom oss heldigvis ut derfra og kunne avslutte kvelden med en god latter.

Selvom jeg hadde mye å gjøre i går, hadde jeg tid til å knipse noen bilder tidlig på morgenen mens det var stille.

Genser fra Urban // Bukse fra TopShop // Sko fra Nike // Klokke fra Larsson&Jennings

Hvordan har du taklet dette julestresset & likte du jobbantrekket mitt?

FESTSMINKE – STEP BY STEP

Endelig fikk jeg tatt bildene til dette innlegget i dag, som egentlig skulle blitt gjort i går. Men èn dag forsinkelser er bedre enn å vente enda lenger! Jeg skal nå vise dere hvordan jeg sminker meg og hvilke produkter jeg bruker når jeg skal på fest, julebord, bursdager osv. Jeg bruker mye av denne sminken til vanlig, men det handler om det lille ekstra som bare gir deg mer glød. Er det èn ting jeg har blitt glad i å bruke da jeg skal noe spesielt, så er det min nye highlighter som jeg fikk i gave av Ida til bursdagen min. Ufattelig hvor mye highlighteren kan gjøre med ansiktet ditt. Jeg er ingen jente som kjører på med skikkelig smokey eyes og mye annet, jeg liker å holde det enkelt med nude toner. Derfor skal jeg nå vise dere hvilke produkter som er mine favoritter, og hvilken look jeg skal gå for nå i desember da jeg skal ut.

Step 1:

Første jeg starter med er å legge foundation pudder fra bareMinerals i hele ansiktet mitt. Dette har vært en favoritt i 2 år nå, eller kanskje mer.

Step 2:

Nå skal jeg begynne å markere og fremheve kinnbena mine, i tillegg til å ta litt i pannen med pudderet fra bareMinerals òg.

Step 3:

Nå starter jeg rolig med å highlighte kinnbena mine, litt på nesen og forsiktig på leppene for å fremheve dem og for å markere dem mer. Her bruker jeg en fra TheBalm.

Step 4:

Det neste jeg gjør er å ta frem en pensel og markere øyenbrynene mine med DipBrow Powder fra Anastasia.

Step 5:

Etter at jeg har tegnet på øyenbrynene mine, gjør jeg de enda finere og markere med en gjennomsiktig gel fra Anastasia. Deretter starter jeg med å highlighte med en penn fra Anastasia under øyenbrynene mine med først en matt farge, deretter en som har mer shimmer i seg.

Step 6:

Jeg er ikke flink til å legge øyenskygge, derfor finner jeg en farge som er veldig nude, bare for å gjøre øynene mine litt mer “våkne”. Etter en nude tone, legger jeg en farge med litt mer glitter i og avslutter med min favoritt mascara.

Step 7:

For å avslutte looken valgte jeg å gå for favoritten min fra MAC, nemlig Velvet Teddy. Å slå til med røde lepper hadde heller ikke slått feil på julebord.

Resultat:Hva synes dere om looken?

ANTREKK: BLUE COAT

Planene mine denne morgenen var egentlig å stå opp tidlig for å dusje og deretter fikse meg til sminke tutorialen jeg skulle ta bilder av i dag. Men selvfølgelig hadde jeg klart å glemme å lade batteriet til speilreflekskameraet jeg bruker til å ta selvutløser bilder på. Så der gikk den planen i dass, og jeg gikk derfor for å sjekke om mamma eller søsteren min var våken så de kunne ta antrekksbilder av meg istedenfor siden jeg allerede hadde fikset meg. Begge sov, og da stod jeg i toppen av trappen og sa til meg selv høyt “ingen kan ta bilder av meg”. Da kommer pappa og sier forsiktig “… jeg kan ta bildene jeg?”. Det er en første gang for alt, og denne gangen var det første gang min kjære pappa tok antrekksbilder av meg. Spør dere meg gjorde han en dritgod førstegangs-jobb med å være fotografen. Han fikk til og med skryt av naboene, da han stod ute i gaten med kameraet i hånden. Etter denne dagen, denne fotograferingen så kommer jeg nok dessverre til å ha bruk for fattern oftere om han vil eller ikke.

Etter shooten ute i gaten våres, kjørte pappa meg ned på jobb for å ta kveldsvakten min på Urban. Det var en veldig kort vakt siden jeg startet 14:00 og jobbet til 18:00. Men det er bare deilig å kunne stenge butikken tidligere på en lørdagskveld, det klager jeg ikke på. Nå sitter jeg i pysjbuksen min og venter på at det snart er klart for baktpotet og deretter film. Ha en strålende lørdagskveld!

By the way, denne kåpen har blitt en stor favoritt.Kåpe fra Urban // Bukse fra TopShop // Sko fra Nike // Klokke fra Larsson&jennings

Hva synes dere?