HISTORIEN BAK ØRET MITT

– Dette innlegget har jeg publisert på bloggen min for snart 3 år siden, men det er veldig mange som ikke leste bloggen min på denne tiden så det er nok ikke så veldig rart at ikke så mange har fått med seg denne historien. Etter innlegget til Andrea Gjeldnes var det flere av dere som ble veldig interesserte i å høre selve historien. Så da tenkte jeg å reposte dette innlegget, men legge på mer ettersom jeg har tatt enda en operasjon etter denne.

Jeg ble født med bare et øret, kun øreflippen og ytterste delen av øret var der. Bare et jeg kunne høre med. Jeg vokste opp med bare et øret til min mor & far ønsket at jeg skulle gå igjennom “en” operasjon som videre førte til 3 operasjoner til sammen. Jeg gikk i 6 & 7 klasse da jeg tok disse operasjonene, men den siste tok jeg da jeg gikk i 2 vgs. På barneskolen var det alltid noen som kødda & sa stygge ting til meg som handlet om øret. Husker disse menneskene enda, de var et år eldre enn meg. De oppførte seg så tøffe og frekke fordi de visste jeg ikke turte å si noe tilbake. Flere kalte meg misfoster, som jeg alltid begynte å gråte av husker jeg. Var lite kult å få det slengt i trynet da jeg allerede var utrolig misfornøyd med hvordan øret mitt så ut fordi jeg visste jeg skilte meg ut i motsetning med de barna som hadde to normale ører.

Jeg er ikke den eneste som har sånt øret, jeg møtte på flere stykker på sykehuset som hadde det samme. Jeg hadde det veldig gøy med dem. Jeg husker han ene het Andreas. Vi ble senere kjærester, haha. Vi kjørte i rullestoler pga begge hadde skjært opp i magen så vi måtte ta det med ro til at arret kunne gro & spilte piano foran mennesker. Noen fine minner fra det i hvert fall.

Her skulle jeg snart inn på operasjonsrommet for å skjære opp i magen min og ta av brusk fra ribbeinet. De skulle forme øret mitt med brusken. Men når de rettet på øret, fikk jeg bare nok en feil. At det ikke lenger ser ut som jeg har 2 ribbein på magen. 

Liker ikke dette bildet, det får tilbake smertene jeg hadde. Dere ser jeg har to rør på brystet som ble fyllt med blod etter at det ble sugd inn i rørene fra øre mitt. Og en ledning inn til magen som det er bandasje over så jeg kunne få vaksine mot smertene. Jeg så helt ferdig ut og jeg følte meg helt ferdig. Jeg husker Malin kusinen min kom på besøk for å se hvordan det gikk med meg. Jeg satt ute i tvrommet med Malin da sykepleieren kom for å gi meg vaksine mot smertene, jeg glemmer aldri hvor redd og skremt Malin så ut da.

Som dere ser var jeg ikke noe glad, jeg hadde smerter ofte og kunne ikke være så aktiv som jeg egentlig var. Det var heller ikke noe å være glad for da det var smerter alt sammen som skjedde. Og dere kan se åssen øret ble etter første operasjon. Ganske hovent & ikke fint i det hele tatt. Men det er ganske fasinerende å tenke på hvor flinke leger er blitt, tenk dere: På høyre side var det nesten ingenting, og nå hadde jeg endelig fått to ører. Noe som får meg til å le er de gangene farmor og farfar kom på besøk på sykehuset, de fikk meg alltid til å le. Men det gjorde så vondt for meg å le fordi jeg hadde skjært opp i magen. Så alle gangene jeg begynte å le måtte jeg gå ut av rommet for å slutte å le, gjorde alt for vondt haha.

Dette er etter 2 operasjon, med en gang jeg våknet begynte jeg å gråte & kaste opp som bare det. De skjærte opp i hodet får å ta ut noe derfra som jeg ikke en gang husker hva var. Jeg hadde vondt hele tiden, dette var mer smertefullt enn den første operasjonen. De måtte  barbere bort halve håret mitt fordi de måtte skjære opp der. Så jeg hadde bare litt hår jeg kunne skjule over hvor jeg var skinnhead. Jeg hadde sideskill til vanlig, og de barerte bort halve håret i midtskill. Takk og lov for det! Jeg ble operert på vinteren husker jeg. Så da jeg var tilbake på barneskolen måtte jeg være inne hele tiden tilfelle noen elever fikk vært borti øret mitt osv,  fikk lov til å gå med lue selv om det ikke var lov fordi jeg ikke ville vise hodet mitt og øre til noen elever. Så mens elever var ute å lekte i snøen, satt jeg inne i klasserommet.

Jeg var slapp som bare det og det eneste jeg ville var å komme jeg vekk fra sykehuset og smertene, hjem der alt var bra og ingen lidelse fantes. Dere aner ikke hvor mye jeg hatet de rørene jeg hadde på kroppen som fyltes med blod. Æsj. En sykepleier fikk gjort noe galt med det ene røret, så det sugde ut blod på en ganske smertefull måte. Husker jeg skrek og skvatt da hun gjorde denne feilen.

Som dere ser er det blod, hovent og dere ser vel noe som er sølv? Det er stifter. Etter at de skjærte opp i hodet mitt stiftet de det bare sammen igjen. Gjett om jeg ble skremt da jeg fikk vite det var stifter i hodet mitt. Jeg trodde det var en spøk først, men da tok jeg visst feil. Det klødde som bare det… Smertene som jeg hadde er egentlig veldig vanskelig å beskrive. Det dunket helt forferdelig mye og ja, jeg klarer ikke å beskrive det faktisk. Så vondt var det.

Får ekle frysninger da jeg ser på det bildet. Utrolig ekkelt bildet syns jeg. Ikke bare stiftet de det sammen, men de barberte bort halve håret mitt så jeg ikke hadde hår på den ene halvdelen. Deilig & klumpete hodet. Nå i dag, hvor jeg er 18 år og ser tilbake på dette bilde blir jeg sjokkert og så og si vil gråte. Det eneste jeg husker fra denne tiden er hvor mye vondt jeg hadde det og alle de triste ansiktsuttrykkende mamma hadde fordi hun så jeg ikke hadde det bra. Mamma sov med meg hver eneste natt på Sykehuset i Oslo.

Etter begge operasjonene hadde vi håp om at det skulle bli bra, at øret skulle se ut som et ekte øret og at jeg kunne ta hår bak øret. Men alt ble mislykka. De hadde fjerna halve øreflippen så jeg så vidt får gått med øredobber med bakdel før jeg starter å blø. Det blir ømt og bare fullt av smerter nok en gang. Øret grodde inn i hodet igjen og ble bare en del av det som gikk utover etter begge operasjonene. All den lidensen & smertene gikk jeg igjennom for nesten ingenting.

Vi bestemte oss for å ta en siste og tredje operasjon hvor legene skulle åpne øret mitt bak igjen. Jeg kunne ikke ha på solbriller utenatt det skulle være drit skjevt og at håret hele tiden skulle gå i ansiktet mitt. Denne operasjonen tok jeg i 2 vgs. Denne operasjonen gikk mye bedre, mye mindre smerter og jeg følte meg faktisk bra selv om jeg var litt slapp etter operasjonen. 

Dette bilde ble tatt kvelden før operasjonen. De tegnet opp med tusj hvor de skulle skjære opp ved lysken for å bruke denne huden til å dekke over bak øre der det hadde grodd igjen. 

Etter operasjonen var jeg så klart kvalm og følte meg ikke bra i det hele tatt. Men det er veldig mye på grunn av all narkosen jeg får. Jeg tør ikke å være våken mens dette foregår, så derfor tar jeg full narkose, og det har jeg alltid gjort.

Ettersom de skjærte opp ved lysken min, måtte jeg tilbringe tid i rullestol igjen så arret skulle få gro i fred. Jeg klarte ikke å gå rett i ryggen pga operasjonen, så å sitte i rullestol var mye bedre for meg og for arret i seg selv.

Dette bilde ble tatt mens jeg ventet på å bli hentet av pappa for å kunne dra hjem. Jeg gikk med en enorm lapp og bandasje rundt øret så det ikke skulle komme bakterier osv på det. Hver eneste kveld måtte jeg ned for å rense øret og ta på ny bandasje. Dette hjalp pappa meg med. På denne tiden holdt jeg på med en gutt og jeg husker han syntes det var så søtt at jeg alltid sa “Åh, jeg må bare ned for å rense øret mitt igjen..” Jeg følte meg så ekkel, men han syntes det bare var søtt. Dette måtte jeg ha sånn ca inn i halve året på 2.vgs.

Nå i dag er jeg fornøyd med øret jeg har fått, de gjorde en god jobb og jeg kan gå med håret bak ørene. Selvølgelig ikke like bra som på venste øret, men det er bedre enn det var. Solbriller er nesten ikke noe problem i dag, er noen tilfeller det er skjevt men det kan jeg bare rette på. Arr har jeg, men det gjør meg ingenting nå, jeg er blitt vant til det nå og det er en stor del av meg. Skulle jeg ønske jeg ikke hadde disse arrene? Ja. Selvfølgelig hadde det vært deilig å slippe arr og få tilbake mye av brusken som ble borte. Men har jeg noe i mot arrene sånn egentlig? Nei, det har jeg ikke. Det er mye stolthet med disse arrene, og det er jeg lykkelig med.

Har dere gått igjennom noen operasjoner før, hvis ja hvordan?

 

GÅRSDAGENS ANTREKK 30.JUL.13

I går var som sagt jeg og Didrik og spiste på LaGondola. Vi spiste Vensuvio pizza og Pasta Carbonara. Det var utrolig godt å få i seg dette. Jeg hadde sagt til Didrik før vi dro at vi skulle til Peppes for å spise oreokake etter middagen. Men som både jeg og han vet så skjer det aldri, vi er alt for mette etter middagen til å i hele tatt tenke på dessert. Vi tok derfor dessert hjemme som besto av vaniljeis med oreokjeks, tuttifrutti, nonstop og sjokoladesaus. Nå skal jeg hoppe bort til Didrik å de på Pantelånerne i Detroit. Helt sykt hvor frekke og gale menneskene som kommer der er. Mamma tok antrekksbildene sent i går kveld, så derfor er de ikke så bra. Men dere får jo sett hva jeg har på meg så det får gå!


Genser fra Junkyard Shorts fra Junkyard Sko fra Footway Klokke fra Nixon

FLERE BILDER AV SKJORTENE

Didrik er nå hjemme og da tenkte vi med en gang at det er lurt å få tatt noen bilder av han med BeachIt skjortene også. Han bruker XL på begge skjortene, skjortene koster 349 kr og han er 188 høy. Det er fremdeles mulig å bestille i alle størrelser på nettbutikken våres, så trykk her for å komme til produktene som er tilgjengelige. Nå som Didrik endelig er hjemme igjen dro vi ut på en date og spiste på LaGondola nede i byen. Vi skulle egentlig på kino etter middagen å se Now You See Me, men Didrik har hatt veldig vondt i hodet i hele dag så derfor foreslo jeg heller at vi dropper det og heller tar det en annen gang. Har noen av dere sett denne filmen enda?

MAXFACTOR

Hei dere! I går var jeg med på noe kjempe gøy skal jeg si dere. Jeg fikk lov til i samarbeid med MaxFactor å spille inn en tutorial hvor jeg bruker deres nye Wild mascara. Jeg fikk en makeup look som heter Nude Black. Det er altså en sotete mørk party-look. Jeg synes denne looken er utrolig stilig! Resultatet ble mye bedre hvor hvert eneste steg jeg tok med sminken. Jeg er ikke den som bruker øyenskygge til vanlig eller på fester, da kjører jeg kun leppestift som jeg egentlig gjør til vanlig også. Jeg fikk lov til å ha med meg Martine som støtte – jeg tør aldri å dra på slike ting alene, så dette er en av grunnene til at jeg har sagt nei til mye fordi jeg er ganske usikker når det kommer til å reise til steder alene osv. Pappa kjørte oss til Lysaker klokken 17:00 og dette startet 19:00, men veien dit var et rent kaos. Vi brukte GPS som pappa har i bilen, den har vi brukt mange ganger før og har alltid stemt. Men denne gangen klikket den helt vannvittig. Plutselig viste GPS’en at vi kjørte ute på havet. Den ene gangen stod vi på E18 og plutselig sier dama på GPS’en “ta nå til høyre hvis mulig”. Ja, så klart skal vi stupe rett ned med bilen hvor det ikke er noe til høyre, kun vei under oss igjen. Vi ble gal av dette til slutt og Martine hadde GPS på sin iphone, så vi valgte derfor å gå for den i stede etter vi hadde kjørt feil i 1 time. Jeg måtte ringe og gi beskjed om at jeg kanskje ville være litt forsinket. Dette hatet jeg virkelig å gi beskjed om ettersom førsteinntrykk har litt og si.. Men plutselig var vi på rett vei og det var jubel i bilen, jeg var nesten en halvtime i mål før det starter. Wohooo! Det var virkelig en artig opplevelse jeg var med på. Ettersom dette var en innspilling av en makeup tutorial så skal jeg publisere denne videoen på bloggen så fort jeg får den tilsendt på mail. Både gruer og gleder meg til å se denne videoen.

PS: Den 5. juli skulle jeg egentlig være med på en lignende ting med MaxFactor da også, men ettersom jeg var i Kreta til 6. juli (perfect timing) måtte jeg takke nei. Og MaxFactor er jo som veldig mange av dere vet kjent for å være dyretestet, og dette ble jeg selvfølgelig også litt nysgjerrig på om denne Wild mascara var dyretestet. Jeg fikk med meg at Sofie Kvelland hadde vært på denne opplevelsen med MaxFactor, hvor de sminket øynene hennes og tok bilder. Hun skrev på bloggen sin at hun sjekket nøye opp med dette før hun sa ja til å bli med. MaxFactor har tatt et standpunkt om å ikke bruke ingredienser eller noe som har vært testet på dyr i denne sminken. Så dette har hun altså fått bekreftet av dem. – Ville bare informere dere om dette så dere ikke skal tro jeg støtter noe som er dyretestet osv. Jeg har selv hatt foredrag om dyretesting så vet så og si veldig mye av det som står på ja listen og hva som står på nei listen. 

Makeup stylisten kom inn og hjalp meg litt med noen av stegene vi tok med sminken, takk og lov for det.

Siden vi dro 17:00 fra Moss og ikke var hjemme igjen før nærmere 23:30 var vi begge ganske trøtte da vi satte oss på bussen til Moss fra Oslo S. 

JEG HAR BLITT TEGNET

I dag lagde jeg og Didrik god frokost. Jeg våknet rundt syvtiden og plutselig fant meg selv ganske creepy der jeg lå og plukket flass fra armen til Didrik mens han sov. Jeg hadde overhodet ingenting å gjøre. Så derfor tok jeg meg en liten tur på do også da.. Hater å våkne så tidlig. For noen dager siden fikk jeg mail av en utrolig nydelig jente som heter Elise Valen, hun fortalte at hun hadde tegnet meg. Det er utrolig herlig å få så uventet mail om slike ting som dette, så det gjør meg derfor ekstra glad å se at folk bruker tiden sin på å tegne meg uten av jeg har en anelse om det. Tusen hjertelig takk for en kjempe fin tegning. Dere må ha en super flott start på uken deres og ha en herlig ferie videre!

DAGENS ANTREKK 28.JUL.13

Jeg satt og snakket med Didrik på facebook hvor han skrev at han bare lå i sengen i Bergen og følte seg dårlig. Han hadde sagt til meg at han skulle overraske meg med når han kom hjem fra Hellas. Han ble med familien sin hjem til Bergen og der ble han siden tirsdag. Jeg sa til han at det ikke blir det samme med å overraske meg nå som du har sagt det skal bli en overraskelse. Mens vi satt og snakket med dette, hørte jeg fottrinn-lyden til pappa i trappene og han banker på døren. Da sier jeg “kom inn!!!” Jeg snur meg fra skrivebordet hvor pcen min står og ser Didrik og ikke pappa i døren min. Jeg ble så overrasket at jeg holdt meg for munn mens jeg sa “okei, jeg ble overrasket jeg”. Kjempe søt overraskelse, hahaha. Luringen der fikk det jaggu meg til etter snart 2 år. Nå sitter vi og ser på Here comes honey boo boo og koser oss med godteri som vi handlet inn på søndagsbutikken i stad. Utrolig deilig å ha gutten sin hjemme igjen.


Genser fra MMVIII her Bukse fra Junkyard Sko fra Dna
 

GIRLSNIGHT

God morgen kjære lesere. I går var jeg på jentekveld hos Anni med andre kjempe gode jenter. Jeg og Ida kom til Anni 2 timer tidligere for å hjelpe henne med å gjøre i stand kvelden. Da de andre kom så var det ikke lenge til maten ble satt på bordet. Anni lager en helt sinnsykt god kyllingsalat. Jeg er ikke fan av salat i det hele tatt, men den der er så god og krydret. Vi satt inne og spiste ferdig før vi tok med oss resten ut på verandaen der vi koste oss masse med musikk og nammenamm. Amanda hadde noen drikkeleker vi ikke hadde vært med på så det var kjempe gøy og så mange som lo mens vi spilte dette. At et så enkelt spill kan bli så vanskelig etterhvert og stressende er så utrolig gøy. Da klokken nærmet seg halv elleve ble vi hentet for å bli kjørt til Fredrikstad der vi skulle en tur på Voodoo. Jeg har ikke vært på byen mer enn 5-6 ganger og kun 2 av gangene har det vært skikkelig bra. Men i går var det kjempe bra! Disse jentene er alltid å godhumøret så det hjelper så mye på stemningen der. Det var artig å se at noen jenter kom bort til meg og ville ta bilde, så det var enda godt jeg ikke drakk så mye denne kvelden. Jeg møtte også på Fredrikstad guttene mine Morgan og Haakon. Haakon har vi vært med i Tyrkia et par ganger så jeg ble kjent med han der og utrolig gøy å se han igjen etter veldig lenge. Morgan er jeg blitt kjent med via Haakon så det var herlig å møte på begge guttene igjen. Hva gjorde dere i går?

PURPLE HAIR

I går kom Martine over med lilla hårfarge og var klar for å gå ut døren med lilla hår. Jeg skulle farge håret hennes, men jeg ville ha mamma som var frisør før tilstede for å hjelpe meg hvis det skulle være noe. Fargen vi brukte er en hårkur som blandes med balsam jo lysere du vil ha det. Martine ville ha ganske lyst, ikke så mørk som den var på flasken, den var nesten svart. Så vi måtte fort opp på butikken så fort vi fant ut at vi ikke hadde nok balsam hjemme. Hårkuren skal bare sitte i 20 minutter og fargen holder seg i maks 1 uke. Jeg synes Martine er så utrolig tøff som tørr å gjøre slike vågale ting med håret sitt. Hun hadde jo dipdye for litt siden, men det ble borte etter en vask så det var en dårlig jobb av frisørsalongen.. De sa det ville holde mye lenger så dette var hvert fall sure penger… Så det er jo sinnsykt deilig å kunne få ny farge på håret utenatt det sliter. Fargen setter seg ikke på klær eller noe heller, det fant jeg ut i går hehe. Resultatet ble drit kult og Martine passer kjempe bra til det. I går var det en mer annerledes farge enn det fargen er i dag. Fargen er MYE finere selv om den var fin i går også. Jeg tok derfor et nytt bilde i dag, ikke verdens beste bilde men man ser fargen på håret.

BEACHIT SKJORTENE ER NÅ I NETTBUTIKKEN

God kveld! Tenkte jeg kunne informere dere om at vi endelig etter venting har fått skjortene til salgs på nettbutikken våres. For å komme til nettbutikken trykk her. Jeg elsker å se at det kommer mer og mer inn på nettbutikken våres, mer skal det bli og det gleder jeg meg til. Det er deilig å få se litt bilder på nettbutikken våres også. Fått eget forsidebilde og pjuskebilde på “Om oss”. Det ble så tomt uten noe bilde der, så hva er vel bedre enn å vise de to ansiktene som står bak BeachItClothing? Jeg vil bare takke alle dere som er med på å gjøre BeachIt større, det er så flott å se dere kjøper ting som er produsert og designet av oss. 

Ikke glem konkurransen som er i gang, trykk her for å komme til den.

 

WEIRD, BUT I LOVE IT

Rett på sak med overskriften: Jeg elsker å være med i matbutikken for å handle. Hver eneste gang jeg blir spurt om å være med av pappa sier jeg ja, og hver gang han ikke spør men fremdeles skal, blir jeg med. Jeg vet ikke hva det er, men jeg bare elsker det. Det er så gøy, haha. Det er så koselig å hjelpe pappa med handelen, selv om det egentlig ikke er noe spesielt ved det.. Vi var i butikken nå for litt siden og handlet inn hva vi skal ha til middagen i dag som allerede er godt i gang nede. Vi bestemte oss brått for å ta kyllingfilèt med viltsaus, grønnsaker og poteter (bombe). Det er en stund siden jeg har spist viltsaus og jeg gleder meg veldig til å spise det igjen. Det minner meg alltid så mye om julematen vi har her i familien. Viltsaus er alltid her på juletider og nå i dag, himmelskkkk. Er det noe litt rart dere elsker å gjøre i hverdagen?


Jeg fikk denne flotte t-skjorten sponset fra SheInside, direktelink til den her. Jeg elsker fargen! Kose-shortsen min er fra Junkyard.